verrereizen.reismee.nl

Argentinie land van onbegrenste mogelijkheden

Wat heeft Argentinië te bieden?

Het prachtige land Argentinië is vooral de laatste jaren onder de aandacht, omdat hier onze kroonprinses Maxima vandaan komt. Argentinië is het 2e grootste land van Zuid Amerika en het grootste land ter wereld waar Spaans gesproken wordt.

In het westen van Argentinië loopt het Andes gebergte en in het oosten de Atlantische oceaan. De bevolking van Argentinië is temperamentvol en houdt van uitbundigheid. Argentinië, het land van de tango, Pampa en de gaucho's, heeft naast dit alles ook nog eens een schitterende afwisselende natuur.

Dit mooie land kan namelijk opgesplitst worden in vier delen. In het zuiden bevinden zich Patagonië en Vuurland, je komt hier geweldige meren en grote loofbossen tegen. In het westen bevindt zich het Andesgebergte, in het oosten de Pampa en de subtropische laaglanden in het noorden. Argentinië heeft werkelijk voor ieder wat wils.

Argentinië voor natuurliefhebbers

Doordat de natuur in Argentinië zo verschillend is, is dit land zeer geschikt voor natuurliefhebbers. Waar je als natuurliefhebber zeker geweest moet zijn tijdens een vakantie naar Argentinië, zijn de schitterende Iguassu rij watervallen op het drie landen punt met Brazilië en Paraguay. Deze watervallen liggen midden in een oerwoud, zodat zelfs de tocht er heen al een hele belevenis is. Een bezoek aan de gletsjers van Los Glaciares zal tevens zeer indrukwekkend zijn. Ga je echter naar het mooie landschap rond Salta, dan kom je er achter dat dit het meest afwisselende en mooie landschap van Argentinië is. Je komt hier langs kloven, wilde rivieren, wijnvalleien, zoutvlaktes, hoogvlaktes en bergen. Tijdens de tour door deze mooie streek, passeer je zelfs kleine traditionele indianen dorpjes. Bij Vuurland in het zuiden vind je de mooiste meren en bossen en op de Pampa waan jij je in het ruige wilde westen met zijn uitgestrekte prairies.

Waarom een bezoek aan de hoofdstad?

Ben je eenmaal in Argentinië, dan is de reis niet compleet, indien je niet in de hoofdstad Buenos Aires bent geweest. In deze schitterende stad vind je de meest prachtige gebouwen waaronder: paleizen en kerken. In de wijk San Telmo staan zelfs nog vele panden uit de koloniale tijd. De wijk San Telmo is wereldberoemd om de tango en wordt daarom ook wel de tango wijk genoemd. Hier vinden namelijk dagelijks tango demonstraties op straat plaats. Argentinië kent een vervelend politiek verleden, hier kun je getuige van zijn op het Plaza de Mayo, in het politieke centrum van Buenos Aires.

Mooie expedities naar Vuurland

Vuurland wordt ook wel de poort naar Antarctica of het einde van de wereld genoemd. Vuurland is een eiland met diverse kleine eilandjes er om heen. Het landschap is hier ruig met o.a. rivieren, meren, bergen, en fjorden. Vanuit Ushuaia, de hoofdstad van Vuurland, kun je een schitterende tocht maken naar het natuurpark Terro del Fuego, waar zich veel van het natuurschoon bevindt. Er vertrekken hier tevens speciale cruises, waarmee je expedities kunt maken naar de witte wereld van Antarctica.

Conditie vereist

Een goede conditie voor de hierboven beschreven bergwandelingen is een must. Je kan bijvoorbeeld net als ik een goede crosstrainer kopen, zodat je thuis conditie kan opbouwen.

Waar boek ik een reis naar Argentinië?

Indien je een reis gaat boeken naar Argentinië, is het verstandig dat je goed weet wat je wilt en de juiste reisorganisatie kiest. Hoewel Argentinië prachtige steden bezit in de mooiste gebieden, is een rondreis door dit schitterende land aan te bevelen. Op het internet zijn vele aanbieders te vinden. Zorg altijd dat het een betrouwbare aanbieder is, door de referenties die meestal ook op internet staan na te trekken en eventueel navraag te doen. Boeken bij een reisbureau is ook een mogelijkheid. Je kan ook zelf een webwinkel laten maken, waarna je online kan boeken in jouw eigen webwinkel.

Reacties

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!